Den Haag e.o. 0707113770

WASMACHINE REPARATIE

WASMACHINE STORING MELDEN

Als dé witgoed reparatie servicedienst kunt u bij ons terecht voor uw wasmachine reparatie. Maakt de wasmachine een vreemd geluid, pompt hij het water niet af, centrifugeert hij niet meer, reageert het bedieningspaneel niet meer, lekt er water uit de wasmachine of geeft hij een vreemde foutcode? Dit zijn slechts een paar voorbeelden, van de diverse wasmachine merken, waarbij wij een reparatie kunnen uitvoeren.

Voor een service afspraak vult u het storingsformulier in en wij nemen contact met u op!

U kunt de reparatie bij ons pinnen of contant voldoen.

Reparatie aan uw wasmachine:

Alle vermelde prijzen zijn “richt prijzen” en puur om u een idee te geven wat de kosten ongeveer zullen zijn. Omdat er zeer veel voorkomende defecten mogelijk zijn, kunnen wij deze niet allemaal omschrijven, ook bij niet omschreven storingen kunnen wij een reparatie uitvoeren !

Wasmachine start niet


De wasmachine wil niet starten, hij doet helemaal niets maar het display brand wel. Vaak komt er na een tijdje dan toch een foutmelding op het scherm te staan.

TIP: Check altijd even of er stroom op het toestel staat en de stekker van de wasautomaat goed zit (brand er iets op het display of brand er een lampje). Kijk of de waterkraan voldoende is opengedraaid. Controleer of u de deur goed heeft dichtgedrukt.

Kosten indicatie
tot 80 euro
Een defect deurslot, verstopping in de slangen
duurder dan 80 euro
Defecte electronica,

Wasmachine wordt niet warm


Wanneer de wasmachine erg lang blijft draaien kan het zijn dat de verwarming niet meer (goed) werkt. De wasmachine blijft een door de fabrikant gestelde periode wachten tot het water in de wasmachine op temperatuur is. Wanneer deze periode wordt overschreden zal de wasmachine zijn programma soms afmaken en soms stoppen en een foutmelding geven (dit is afhankelijk van het merk en type wasmachine).

Wanneer de wasmachine niet meer goed verwarmt zal het wasgoed niet meer schoon worden. Soms stinkt het wasgoed nog en na verloop van tijd zal de machine ook een aparte guur verspreiden.

Tip: Check altijd even of er stroom op het toestel staat en de stekker van de wasautomaat goed zit (brand er iets op het display of brand er een lampje). Om zelf erachter te komen of de wasmachine verwarmt kun u zelf simpel de wasmachine op 90 graden aanzetten zonder was, na 15 minuten zult u aan het raampje in de deur kunnen voelen of hij verwarmt,

Kosten Indicatie:
tot 80 euro:
Een defecte verwarmings sensor (ntc), defect verwarmings element (afhankelijk van merk/type), breuk in de bedrading.
tot 120 euro:
defect verwarmings element (afhankelijk van merk/type)
duurder dan 120 euro:
Een defect in de electronica van de wasmachine.

Wasmachine maakt herrie


De wasmachine maakt een ongewoon geluid, continu of wisselend. Maakt de machine een ijzer - metaal - ratel geluid ?
De kans is dan groot dat er een on-eigen voorwerp in de machine is gekomen. Veel voorkomende oorzaken zijn dan losgeslagen bh beugel, een schroef (van de doe-het-zelver uit de broekzak) of geld muntjes. Muntjes veroorzaken ook vaak herrie in de afvoerpomp. Gelukkig is dit vaak door de monteur te verhelpen.
Klinkt de wasmachine als een opstijgende Boeing 747 dan is het probleem vaak terug te brengen naar de lagers van de wasmachine.
Een andere oorzaak kan zijn dat de wasmachine staat te stuiteren / dansen doordat de schokbrekers niet in orde zijn of de wasmachine is te vol beladen.

Tip: Check dan altijd eerst of de afvoerpomp of hier geen vervuiling (muntjes) inzitten die herrie maken. Raadpleeg voor de juiste volgorde van handelingen uw wasmachine handleiding.
Check of de wasmachine waterpas is geplaatst dit voorkomt wiebelen en herrie bij het draaien.

Kosten Indicatie:
tot 80 euro:
Verwijderen bh beugel. Waterpas afstellen. Afvoerpomp reiningen.
tot 120 euro:
Schokdempers vervangen (merk / type afhankelijk). Schroef uit de trommel verwijderen.
duurder dan 120 euro:
Defecte lagers. Lagerkruis gebroken. Schokdempers vervangen (merk / type afhankelijk).

Wasmachine aquastop melding


De wasmachine gaat uit zichzelf afpompen en doet verder niets meer. De lampjes water toevoer en water afvoer knipperen of branden continue. U kunt de wasmachine niet uitzetten, de afvoerpomp blijf doorgaan.

Begrijpelijk dat u hiervan baalt, de wasmachine doet het niet ! Toch moet u eigenlijk blij zijn dat de machine deze storing meld, wanneer u een wasmachine had aangeschaft zonder aquastop had u natte voeten gehad en / of water langs de muur naar de verdieping onder u….
De reden dat de machine is gestopt is namelijk lekkage in de wasmachine zelf. Er zit een een beveiliging ingebouwd die de gewone werking uw wasmachine stop zet en de afvoerpomp activeert wanneer er een paar millimeter aan water lekkage in uw machine wordt geconstateerd.

Tip:
Draai de kraan dicht van de wasmachine en trek de stekker uit het stopcontact.

Kosten Indicatie:
tot 80 euro:
terug monteren van een losgeschoten slang.
tot 120 euro:
Gescheurde slang. Gat of scheur in deurrubber / manchet (afhankelijk van merk en type). Gaatje in balg slang.
duurder dan 120 euro:
Gat in trommel geslagen. Gat of scheur in deurrubber / manchet (afhankelijk van merk en type).

Wasmachine centrifugeert niet


Het kan zijn dat de wasautomaat niet meer centrifugeert of niet goed genoeg centrifugeert. Of zelfs helemaal niet draait. De was is na een volledige was nog erg vochtig als u het uit de wasautomaat haalt of gedeeltelijk nat.

Uw wasmachine trommel draait niet meer. De wasautomaat Knettert bij het draaien. De wasautomaat ruikt soms branderig of de trommel staat stil en u hoort tikjes. Het kan ook zijn dat de trommel in onbalans is door slechte schokdempers, hierdoor zal de wasmachine niet op volledige toeren gaan centrifugeren.

TIP: Check dan altijd eerst of de afvoerpomp en het pompfilter niet is verstopt (water aftappen en pomphuis open draaien), de wasautomaat zal dan namelijk niet gaan centrifugeren. Raadpleeg voor de juiste volgorde van handelingen uw wasmachine handleiding, scheelt ons een ritje en u wat knaken !

Kostenindicatie:
Tot 80 euro
De motor krijgt geen stroom/slecht contact, verstopping slangen/afvoer, defect bij de aandrijving.
Tot 120 euro
De borstels bij de motor zijn versleten en dienen te worden vervangen, de monteur zal beoordelen in overleg of dit nog zinvol is. Schokdempers vervangen.
Duurder dan 120 euro
Een defect motor, de monteur zal beoordelen in overleg of dit nog zinvol is.

Wasmachine Pompt niet af


Stopt de wasmachine midden in het programma en blijft er water in de wasmachine staan ? Het water is niet uit de wasmachine afgevoerd ?

TIP: Check dan altijd eerst of de afvoerpomp en het pompfilter niet is verstopt (water aftappen en pomphuis open draaien). Raadpleeg voor de juiste volgorde van handelingen uw wasmachine handleiding, scheelt ons een ritje en u wat knaken !

Is het probleem hiermee niet te verhelpen, dan is er vermoedelijk een blokkade in uw wasmachine ontstaan die niet direct bij de pomp op te lossen is.

Kostenindicatie:
Tot 80 euro
Verstoppingen door kledingstukken of bh-beugels
Duurder dan 80 euro
Een defecte afvoerpomp


Wasmachine krijgt geen water


Het kan zijn dat u de wasmachine aanzet en dat de machine geen water neemt.

TIP: Check dan altijd eerst of de wasmachine kraan wel water geeft of dat de wasmachine kraan niet per ongeluk is dichtgedraaid, scheelt ons een ritje en u wat knaken !

Is dit niet het geval, dan is er een probleem met water toevoer / aquastop, afhankelijk van het merk en type wasmachine is dit een goed te repareren probleem.

Kostenindicatie:
Tot 90 euro
Verstopping van slangen, draadbreuk naar inlaatventiel, fout bij deurslot.
Tot 130 euro
Vervangen inlaatventiel, aquastop defect (afhankelijk van type)
Duurder dan 130 euro
Vervangen aquastop (afhankelijk van type), defect aansturing ventiel uit de electronica

Uiteraard zal de monteur uitleg geven over de reparatie en uw uiteenzetten wat de opties zijn.